KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Isnin, 31 Januari 2011

Nasib Pelajar Malaysia di Egypt, Mesir

Assalammualaikum..tak jawab dosee..

aku bangun pagi seperti biasa. sebagai seorang penganggur memang aktiviti aku lebih terjerumus dalam melayari internet sambil mendengar leteran ibu yang asyik suruh aku membantu. online kejap pastu aku tolong ibu. untuk maklumat, aku memang tak suka dengar bebelan lama - lama. hahaha

aku memang rajin blogwalking. hihi

entah apa yang berlaku secara tiba - tiba aku terniat untuk ambil tahu tentang kekecohan kat Mesir.
.
.
.
.
.
YaAllah ! aku tak pernah sangka yang keadaan disana sangat meruncing ! lebih membimbangkan aku bila terbaca tentang laporan daripada pelajar yang telah pulang ke Malaysia iaitu Azizi Al Fahri melalui blog beliau yang diupdate setiap kali ada berita terbaru daripada pelajar Malaysia yang masih terkandas di Mesir.

bermula dengan Blog Ariff aku mula ada perasaan bimbang namun berakhir dengan blogwalking di blog Azizi Al Fahri bertajuk Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita telah memberikan perasaan bimbang yang teramat sangat ! aku tak tahu nak comment apa ! walaupun aku tiada sebarang kenalan yang berada disana tapi sebagai rakyat senegara sudah cukup membuatkan aku resah gelisah, apatah lagi ahli keluarga mereka. pasti mereka lebih risau dan tidak boleh tidur..

aku berharap KERAJAAN CEPAT BERTINDAK dengan situasi ini lebih - lebih lagi, ada berita mengatakan tentang pelajar malaysia telah dirogol. dan PERKARA INI TELAH DISAHKAN ! aku sangat sedih dan kecewa memandang kebanyakan mereka bakal doktor yang akan membantu kita pada masa hadapan.


Tapi, aku sangat bangga melihat semangat perjuangan yang ditunjukkan oleh Azizi Al Fahri sewaktu aku nak curi picture ni daripada page facebook beliau. hehehe

untuk update terkini korang boleh LIKE account facebook yang disediakan oleh mereka.

If you know anyone in Egypt, please pass this on to them. To bypass government blocking of websites, use numerical IP addresses: Twitter ”128.242.240.52” Fb ”69.63.189.34” Google ”172.14.204.99”. A French ISP offers free dial up internet access ~ +33 1 72 89 01 50 Login password: toto. Please pass this on and share.


aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

13 ulasan:

chentaMAYA berkata...

same2 doakan meke k!~

Shybie Hasliza :) berkata...

semogs semuanya baik-baik disana . amin..

Mrs Caspian berkata...

itulah pasal..egypt revolution..skang diktator yg jadik pemerintah..seram kan....

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

bimbang sgt dgn keadaan dorg kt sna ;(

aiSyah (", berkata...

h0pe xde pape..
akak sy kt sne :(

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

aisyah.

sbr ye. bnyk2kn berdoa semoga beliau selamat..

ahsfantasy24 berkata...

Semoga rakyat kita di sana dilindungi Allah..
dan semoga urusan mereka dipermudahkan Allah..
sama2 kte brdoa..

Terbaru:
-TERKINI: KRISIS DAN DARURAT DI MESIR, BUTAKAH KITA?
-HARGA MINYAK NAIK LAGI PADA 1 FEBRUARI 2011

mummysyafie berkata...

mudah2an keadaan kembali tenang.

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

hope so.. ;(

Taufiq Tiramisu berkata...

terharu dengan semangat juang azizi al fahri..
speechless

asybedazzle berkata...

semoga semua selamat, amin

LinE PuTih LiNe HiTaM berkata...

semoge mereka semua selamat....

n@jwamz berkata...

may Allah bless them all...
Allahuakbar!!

p/s:: rasa semangat kekitaan/kebersamaan bila ramai remaja pemuda/pemudi ambil tahu kisah saudara kita di sana...