KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Selasa, 10 Ogos 2010

okey je.!

ini kisah aku dan ibu.

intro : aku dan ibu jarang untuk berbiacara. selalu fighting. kadang - kadang bermesra. btw, i'm always with her. every where, every place, every moment and some part every second T___T (rapat la sangat.!)

tak rimas ke.?!

NO LAH.!

*berani kau cakap yes kalau suka kena duku. TT____TT

ibu,
orang nak sertai contest ini ;


daripada page Mohd Khairuddin ;


dia buat page ni untuk mak dia. mak dia cool giler. hahahaha

ibu,
even kita selalu tak bersependapat dan selalu gak orang rasa malu. tapi you know la your son yang batu ada dalam kepala. mana nak ambil kisah ngat. hal remeh. hahahaha luv u.!

situasi satu ;

lokasi : Tesco Selayang
masa : lebih kurang petang
cuaca : tak tahu sebab dalam shopping mall.
(cerita 18SX)

ibu : ayong, kau saiz berapa.??

aku : saiz apa.??

ibu : bra kau la.

aku : (tersengeh - sengeh malu.) .....

ibu : eh, yang ni cantik.!

tanpa perasaan, dia terus letak itu bra pada aku punya breast.! sudah la, area tu betul - betul laluan orang ramai. ada la beberapa guy ni usha daring je kat aku. aku sangat segan lalu beredar. sorry ibu sebab kena tinggal.

situasi dua ;

lokasi : mana - mana pasaraya.
masa : malam sudah
cuaca : sejuk
(cerita umum)

sedang aku membelek - belek barang makanan ringan untuk dibeli. ibu tiba - tiba hilang. aku takkan panik sebab aku pun selalu menghilangkan diri. bila betul - betul dah lost mula la hp ayah aku berbunyi. "ada mana.?!" hahaha

ibu datang menghampiri aku ;

ibu : ayong, nah.! sedap ni. ibu dah minum dua cawan.

ok. dah dua cawan. ibu menghulurkan secawan kecil minuman yang diberikan kepada sesiapa je untuk rasa pastu kena beli. tapi, ibu rasa je. tak beli pun. huhu

aku : (tersenyum. ambil air tu.)

ibu : sedap kan.?? sekejap. ibu ambil lagi.

adeh.!

ibu : (berkata kepada promoter tu) anak mak cik suka la air ni. beri satu lagi boleh.??

aku tak kata pun aku suka.! promoter itu tersenyum je pandang aku. aku pasti hati beliau bahagia.

situasi tiga ;

lokasi : klinik
masa : 3 petang
cuaca : panas
(cerita umum)

aku demam. aku batuk. aku gastrik. aku cirit - birit. aku sakit. aku dah takde mood nak pergi kolej. aku tak suka jumpa doktor.! tapi perlu jumpa sebab aku perlukan MC ataupun aku dapat NC untuk semester ni. jadi, ibu temankan aku jumpa doktor.

nurse : Khairul Atikah.

aku masuk ke dalam bilik doktor tu dengan sopan. ibu follow up kat belakang. sebaik sahaja duduk dikerusi pesakit. doktor pun memulakan tugasnya. kata doktor tekak aku bengkak teruk. bibir aku pun kering kemerah - merahan. seperti biasa doktor akan bertanyakan soalan - soalan rutin yang terlalu biasa dan takde yang luar biasa.

doktor : ada demam..??

aku : tak kot. (jawapan nak elak dapat ubat demam)

ibu : dah empat hari dia demam.

ok. ibu mencelah. aku pun pandang doktor. ibuku seorang yang peramah.!

aku : sakit perut, cirit birit..

doktor : awak sorang je ataupun satu rumah.??

aku : saya sorang je.

ibu : dia ni tak boleh makan pedas. pagi tadi dia makan sambal.

ok. ibu mencelah lagi. sekali lagi aku ingatkan ibuku seorang yang peramah.!

doktor : kalau macam tu kenapa makan jugak.??

aku yakin..hati doktor ni mesti sedang berbahagia.

aku : (tersengeh - sengeh segan)

ibu : semalam kena gastrik. nak makan susah dia ni............ (kata - kata seterusnya dipotong oleh aku)

ok. sekali lagi ibu mencelah. aku nak ingatkan lagi. ibuku seorang yang peramah.!

*cerita terhenti. kalau aku cerita lagi nanti mengaibkan diri sendiri kerana doktor tu dah taw segalanya pasal aku daripada a to z. rasanya dah khatam kot. tanks ibu. hmmmmmm..~

nota tangan : ibu aku dah siap - siap nak pergi pekan Rawang ni. kedai favorite die kedai RM2. nama je kedai RM2 tapi harga kat situ lebih daripada RM2.! aku pun tak tahu lah. banyak kot koleksi ibu ni. entah apa yang tak cukup lagi. huhuhu aku mandi dulu.!

ibu : ayong. mandi cepat.

ibu dah siap pakai tudung sume kot.! tinggal nak gerak je. huhuhuuu.~ kalau ibu dah siap. dia nak cepat je. hahaha

bye yalls.!

hei jup.! ta best lar kalau aku sorang je citer pasal ibu aku rite.?? hmmm..camni, aku nak tag 7 members yang aku rasa dorang mesti ada cerita lagi best.! teruja la aku. lagi ramai yang join. lagi best.!


pssstt : meh ramai ramai citer pasal mak/mummy/ibu/bonda/mama/umi korang.!
aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

11 ulasan:

alvin takda umah harga 8juta berkata...

mak lu sgt RARE..
wa pun ada mak cam tu k..


nge~~


fesbuk gua..
lu taip je"aziz alvin"
ada je...

atau ni email gua..
scandal_cakecoklat@yahoo.com

almas liyana berkata...

peramahnye ibu..
tp skit segan ble bce situasi 1.
hahaha!!

Cik Yuki berkata...

alvin. kita sma.! 5 skit.! hahaha

Cik Yuki berkata...

almas. itu sbb la situasi itu berada di tgga teratas. ngee.~

♥cutebabygirl♥ berkata...

hahaha.
segan i nk cte cmni.
ngeeeee *blushing2*

intanurulfateha berkata...

alaa tatau nk ceta ape ;D

manggosteen berkata...

situasi 1 amat menyayat hati..
walaupon aku seorg lelaki tp aku paham keadaan itu..ahahaha..

Cik Yuki berkata...

cutebabygirl..
ta pakse pn..
hahaha i've a lot story dgn ibu..
itu ja..
ngeng.~

Cik Yuki berkata...

intan.
t ad idea tuleh la..
hehehehe

Cik Yuki berkata...

manggosteen.
huhuhu memang pn..
btw..its ok je.

Chenta Rasa Sayang :) berkata...

nanty i upload pasal ibu ya!
tgh crik ilham nih :P