KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Sabtu, 29 Januari 2011

Shaolin Movie

assalamualaikum..tak jawab dosee..

hai readers ! apa citer korang pergi tak gathering Sahabat Blogger tu ?! duka cita aku maklumkan, aku TAK BERJAYA menghadirkan diri kerana ada commitment lain yang tak dapat dielakkan ! ;(

i've got one story !

siape dah tengok movie Shaolin ?! jangan angkat tangan..BACA !

nicholas tse tu ensem lah ! ;P

aku tengok tadi, firstly aku nak tengok The Green Hornet sebab AKU TAHU cerita tu memang best ! tapi, sampai je kat TGV Wangsa Walk..aku ubah fikiran, oke ! jom tengok Haq ! *haha takde pendirian langsung kan ? ;P* TAPI my bro kadet bagi cadangan lain...beliau nak tengok Shaolin. disebabkan BELIAU BELANJA, aku pun ikutkan aje dengan berat hati.

oke. malas nak tipu korang. AKU TAK TAHU pun movie ni wujud ! siapa pelakon ?! citer ni tentang apa ?! SEMUA AKU TAK TAHU ! hurm takpe la..beli je tiket. kitorang beli tiket untuk couple seat A.K.A seat maksiat. damn ! aku kena marah kot kalau cakap camtu ! hahaha tapi, betul kan ?? memang tu ar tujuan dorang wat couple seat an.? an.?

aku : shaolin, 2 orang..

abg tgv : movie ni untuk 18 tahun keatas..

bro kadet : aik ?! kitorang ni tak nampak macam 18 tahun ke ?

abg tgv : *selamba mengangguk dengan confident* bagi IC ?

aku dan bro kadet : *memandang sesama sendiri sambil keluar an ic memasing*

ingat ehhh ! Shaolin untuk 18SG ! gila ganas and kejam and sadis ! aku sangat menghayati citer ni ! berkali tahan ego..TAKMO ar nangis ! hahahaha tak rugi RM26 seat maksiat tuh ! XD

synopsis :

China is plunged into strife as feuding warlords try to expand their power by warring over neighboring lands. Fuelled by his success on the battlefield, young and arrogant Hao Jie sneers at Shaolin's masters when he beats one of them in a duel. But pride comes before a fall. When his own family is wiped out by a rival warlord, Hao is forced to take refuge with the monks. As the civil unrest spreads and the people suffer, Hao and the Shaolin masters are forced to take a fiery stand against the evil warlords. They launch a daring plan of rescue and escape.

kredit to tgv.com.my



aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

9 ulasan:

Lelaki Ini berkata...

dah tgk
bagi aku cite nieyh best..
tp awal2 part tue..
rase nk kuar jewk!
boring amat..
tp lama2 makin best..
makin best...

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

lelaki ini.

betul tu !
setuju sgt..
mmg best pn part lst tu !
sgt tragis oke..

princeduyong berkata...

citer ni best!

Azuan berkata...

tak pernah tahu pun da citer nie...hehee

garfield88_aini berkata...

sy pun ska tgk cte shaolin...=)

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

princeduyong.

tw ta pe !

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

azuan.

itu lah ! da tgk br tw ! hahaha

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

garfield.

S A M A !

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

belom tgk lg. wuhuhu.