KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Rabu, 25 Mei 2011

tiada tajuk

Assalamualaikum . . hello there !

Aku takde idea langsung untuk tajuk entry kali ni . . belasah jela eh . . heee . .

Actually, korang perasan kan ? sejak dua tiga empat lima dan semenjak ni . . entry aku asyik touchy je . . huuu  . . bila baca . . macam entry orang putus cinta tapi cerita sebenarnya . . aku bukan putus cinta tapi putus kawan . .

Down yang teramat sangat sampaikan aku taknak bincangkan apa - apa tentang tu . . sampai satu ketika tu, aku taknak langsung bercakap tentang hal tu, padahal jauh kat sudut hati aku ni . . sakit yang teramat sangat . . untuk tinggalkan kawan yang paling aku sayang . . memula, aku ingat nak tinggalkan sekejap je sebab nak prepare surprise birthday untuk kawan yang paling aku sayang . . tapi aku pulak yang dapat surprise yang sangat mengecewakan aku . .

Susah nak hadapi tapi aku cuba . . seboleh - boleh, aku taknak tinggalkan dia tapi . . waktu tu, macam - macam datang . . ada yang tak suka . . buat aku rasa sangat meluat . . yang ada dengan aku waktu tu . . sis . . dia terlalu berbeza dengan yang lain . . sekurang - kurangnya dia tak buat aku rasa yang aku ni salah sangat . . dia banyak beri aku semangat . .

Sis . . aku buat dia menangis . . bila . . aku start tak larat dengan semua tu . . aku hampir putus asa . . aku jadi lemah yang teramat sangat sampaikan aku tak mampu nak menipu diri aku sendiri . . aku tak happy . . dia buat aku happy . . bila dia gelak . . aku pun turut gelak sama . . dia buat aku terlupa tentang kawan yang paling aku sayang tu . .

Waktu tu aku sangat sedar yang aku sesangat tak adil dengan sis . . tak patut aku hukum diri sendiri dan dia kerana nak puas-kan hati orang lain . . tapi . . saat tu, aku memang dah putus asa dan taknak apa - apa selain teruskan hidup dengan melupakan tentang masalah tu . .

Aku tak sampai hati buat sis risau lagi . . aku taknak buat sis sedih lagi . . aku tahu, dia penat balik kerja tapi dia still spend time on call dengan aku semata - mata nak beri aku semangat dan buat aku ketawa . . aku kesian dengan dia . . dia sentiasa berusaha untuk ada waktu aku memerlukan dia . . aku tak sampai hati nak susahkan dia . . banyak perkara lagi dia nak fikir selain dari aku . .

Tentang ni . . aku kecewa sangat dengan diri aku sebab tak boleh nak handle masalah sendiri sesorang . .

Macamana aku taknak ibu dan ayah bimbang atau menangis kerana aku . . macam tu la aku taknak sis lalui . . macamana aku nak jaga ibu dan ayah macam tu juga la aku nak jaga sis . .

Hmmm . . semakin kuat rasa sayang aku kat sis, semakin takut aku akan kehilangan dia . . tolonglah . .


Maaflah . . aku ni budak cenggeng !

psssttt : ni yang terakhir . . pasni, takde post sedih - sedih dah ! promise !
aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

3 ulasan:

Hans berkata...

insyaallah
satu hari nanti pasti boleh handle
belajar dari kegagalan kan
:-)

Review Filem Karak Disini

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

yup ! setuju ngn hans :)

Amni berkata...

na.. setuju jugak dengan hans... no prob nak cite benda sedih kat sini.. lega sikit hati.. lagi2 bila ada yang sudi nak dengar macam kitorang kan.. hihi