KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Ahad, 8 Mei 2011

Kesayangan saya

Assalamualaikum . . hello there !

Aku selalu cakap kat ramai orang bila berborak . . kekadang aku cakap kat adik - adik aku . . masih menggunakan ayat yang sama . . "Kalau nak adik, boleh mintak kat ibu tapi kalau nak kakak ? Mintak kat sape ehh ?" Aku pernah juga cakap kat ayah . . hehee

Aku nak ada kakak . . untuk bermanja . . berkongsi cerita . . layan karenah aku yang macam astro . . macam - macam ada . . hahaaa . . nak mengadu . . "kak, sakit !" . . "kak, lapo !" . .  oke, aku gedik . . hahaaa abang ? Takpe la, aku ni dah ramai sangat abang . . hehee al-maklum la, ramai kawan lelaki and anak ayah . . heee . .  dah cukup merasa di-protect . . nak rasa dimanja pulak . . huhuuu . .

Aku baru story, yang aku berjanji dengan someone . . oke, aku tak pernah terfikir untuk itu dan bila dicadangkan . . wahhh ! bahagianya rasa . . hahaa . . siapa ? nama penuh dia Safarizan binti Selamat . . yup . . single lagi . . ngee . .

First jumpa, aku memang susah nak ingat nama dia . . itu kelemahan aku . . heee . . but she sweet . . tersenyum je aku tengok . . macam takde masalah . . slow motion . . nampak macam kasar . . oke, kasar sikit tapi sebenarnya dia ni lembut dalamanannya . . macamne tu ? macam . . entah la . . tak pandai nak explain . . heee

Marah ke, sedih ke, happy ke . . camtu je . . tapi, hanya dia je yang tahu perasaan dia sebenar . . aku ? mesti la aku dapat rasa sikit - sikit tapi takkan nak tunjuk ? kalau dia boleh cool . . aku kena la cool jugak kan ? hehee tapi . . satu masa je yang aku tak boleh nak cool . .

. . time 'bulan' menjelma . . cian kat dia . . honestly, aku tak pernah kena senggugut yang teruk . . tapi, tengok dia camtu pun aku dah sakit . . resah . . risau . . apatah lagi dia yang tanggung kan ? huuu . . aku tak suka tengok orang sakit . . so, buat la apa yang patut . . turun naik tangga jugak cari ubat . . heee . . time ni, aku dah dapat rasa . . aku dah gemok . . stamina ke laut . . hahaaa joging beb !

Orang cakap la apa pun kat dia . . tapi, dia susah nak balas pape . . aku pulak yang benggang . . aku tak suka sesiapa pun sakitkan hati dia . . bila dia sakit hati . . aku tak pandai nak ubatkan . . huuu . . aku tak pandai nak ceriakan mood seseorang tu . . hurmm . . so, jangan la sakitkan hati dia . . time tu aku tak dapat nak fikir pape selain nak buat dia lupa sakit hati tu . . aku cuma boleh berusaha untuk ada dengan dia . . always there for her . .

Dia baik hati . . rajin belikan aku bekfes dan suruh aku makan nasi . . yelah, aku ni susah nak makan nasi . . dia la selalu jadi mangsa aku . . aku suapkan dia balik nasi aku tu . . hahaa banyak jugak dia makan . . hampir 2 bungkus . . yelah, nasi aku lagi . . nasi dia jugak . . ngeee . . sorry . . tapi, aku cuma nak dia cukup makan je . . hahaha *tak munasabah langsung alasan aku* . . 

Dia tak pandai nak ekpresi-kan apa yang dia nak buat . . cakap . . rasa . . kekadang tu, aku dapat juga la dalam mesej . . hahaaa . . dia kira rajin melayan juga . . so, happy aku dibuatnya . . cuma bila dia buat kerja luar tu . . aku memang macam kehilangan . . mood kat office sedikit terganggu . . huhuu susah nak explain . . sejujurnya . . aku lagi suka kalau dia ada kat office . . heee

Aku ada ramai kakak . . kawan . . tapi mungkin sorang tu berbeza dengan yang lain . . mesti ada seorang yang lebih penting . . yang lebih disayangi . . aku sayang dia . . dan aku janji takkan lupa . . janji tu . . terima kasih sebab hadir dalam hidup aku . .

aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

4 ulasan:

Pijahh' de-Arr berkata...

SBENARNYAAA~~ saya teringin nak ada kakaa~~

minta kat mak kakak..mak tak mau bagii..mintk adik pumpuan punn mak tak nk bagi dah..wuuuwuuu=(

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

pijah . . heheee sme lah sy pn tp klo adk tu . . ta mo mntk dh . . ckup2 . . hahahaa

Pijahh' de-Arr berkata...

hahhaaa..kmi teringn nk adik pompuan huhuuu~~

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

pijah . .

adakah anda seorang 'kakak' ?? lebih berusia drpd sy ?? hehehee