KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Sabtu, 11 September 2010

bila housewive dapat cuti raya

yeah.! itulah kesudahannya.

"bagi pendapatan ayong lah. better ibu tinggal kat rumah mak ngah je. lagi pun rumah macam tongkang pecah. nanti, kalau ibu balik mesti ibu lagi penat. jadi, biar kitorang balik rumah dulu. kasi kemas bersih. tersusun. rapi semua baru ibu balik.."

perghh.! ayat power an.? an.? haaa..itu la ayat orang bijak ngelat daripada dibebel. hahaha

lepas selesai segala sessi sarapan, sembahyang raya dan sessi bermaaf - maafan sekeluarga..aku terus suruh ibu siap - siap (die tengah bebel wooo time ni..) pergi rumah mak ngah hantar rendang, nasi impit, kuih raya dan pelbagai juadah lagi.

jarak 25km takde la jauh sangat kalau speed 100km/j tapi aku dah jadi gegirl sekarang ni. punya la sopan.!

ok la. cut disitu.~ jom ke chapter seterusnya..

pagi tu, aku tinggalkan ibu kat sana. aku balik rumah sebab adik ayah (pak teh) nak datang rumah. buat la apa yang patut then dorang ajak beraya pulak. join jela walaupun aku tengah mengantuk gila.! (please don't do this in your life..) tapi time nih rumah memang bersepah, kiranya kalau ibu tengok. memang kesian lah kat adik aku WANI..!!!! (suka naw die jerit nama dak sorang nih. haha) satu taman leh dengar kelantangan vokal beliau. siau tol. hihihi i luv u ibu.~

lepas dah decide nak bagi dia cuti sampai esok. so, kitorang dah bertukar kapten bila ayah ambil alih. tapi, tak sampai beberapa minit balik..dia dah OFFLINE dulu. huh. aku la ambil alih tugas beliau. oleh kerana serius punya banyak tak terurus. dibantu oleh adik fevret aku.!

"kau buat bahagian dapur. biar aku simpan semua barang ni bagi tersusun sikit..cian kau." see.?! terharu aku.! hahaha yelah, dari pagi tadi kot drive sana sini pastu dengan jam nye..(dah ramai ORANG KL sekarang nih) memang lunyai lah aku.

lepas dah siap semua kerja. cek hp ad 12 MMS. Noor Suhadah bagi. huhu boleh wat album dah. owh ye. tahun ni FIRST EID kitorang as BFF. huhu setahun dah. hm aku dapat duit raya daripada bro kadet kesayanganku.! wahh.! best giler. (dah naik kapal pun bestfren aku tuh) then, mak ngah bagi aku duit raya gak. diikuti dengan mak su aku. huhu ada jugak duit raya eh.?? malu seh.!

hmm itu jela untuk cerita raya. panjang an.? mesti korang kebosanan.

SELAMAT HARI RAYA.

nota sampul raya : ngantok seh.! nite korang..aku nak tido dgn patrick star.!

aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

6 ulasan:

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR berkata...

kau jgn anta mak kau ke umah warga emas sudah..

paan berkata...

datang singgah jap...wish selamat hari raya :)

almas liyana berkata...

nk duit raya gak...........
nak nak nakkkk!
hehehe...
;p

Cik Yuki berkata...

alvin.
hahaha mesti la TAK an.~

Cik Yuki berkata...

paan.
SELAMAT HARI RAYA.!

Cik Yuki berkata...

almas.
meh dtg amik. haha