KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Isnin, 26 Julai 2010

tak salah kan kalau I HATE MONDAY.!!

der. aku bukanlah nak salahkan takdir. (dosa.! dosa.!) tapi kesalnya aku.~

tiap kali isnin tiba. jantung aku bagai nak pecah (over.~) huish.! macam.macam hal. permulaan minggu yang agak teruk jugak r. huhu tak perlu kot nak cerita detail.detail. kalau korang rajin, meh baca apa yang berlaku hari ni. yang lepas.lepas tu abaikan sebab tak best kot kalau nak dikenang. haha

selepas subuh ;

isnin yang indah, aku decide dok study kat umah sudah. so, aku just hantar ayah pi opis dia.

(RAWANG-KL-RAWANG)

lepas beli bekpes, aku balik rumah terus on lappy kesayangan aku si babyboy (luv.luv.luv) tapi 30saat kemudian terus black out.~ damn.! (semua nota.nota and excercise dalam inbox yahoo mail.~) TT___TT

tunggu punya la tunggu...

...zZzZZzzZZZzZzZz...

harap maaf siaran tergendala seketika

1ptg ;

letrik masih takde.! disebabkan kat area rumah aku nak buat lebuhraya bertingkat (kalau tak silap) so, dorang nak alih tiang elektrik tu. demi keselamatan pekerja, lalulintas elektrik terpaksa dimatikan ditamatkan dipadamkan di..pape jela.!

actually, aku ni ada darah gemuruh dan suka sangat think negativ bila jadi camni. even dah buat revision pun aku still takut takleh jawab gak. so, aku pun pergi la korek pape rujukan. memandangkan ELEMENTRY ANALYSIS ala.ala ADD MATH. so, aku pun pergi la korek apa yang patut. rujukan time SPM dulu. nangis kot TT____TT

4ptg ;

drive ke kolej dengan resah. gelisah. gemuruh. meninggalkan rumah yang masih lagi tiada bekalan elektrik.

masuk dalam kelas.

"Okey, boleh rujuk pada learning kid kamu semua.."

"What.?! Miss..?!!"

"Kenapa.?? saya dah bagi kelonggaran kepada awak untuk rujuk pada buku.."

"Tapi Miss...saya..." Kelu lidah aku. tak terkata. aku dah menangis ulangkaji bagai nak rak.! at last.?! owh, perkara ini tidak membahagiakan aku.!

Sebagai tanda protes, aku pun jawab semua soalan tu tanpa bukak buku.! If result keluar nanti, at least aku puas hati. (ada la sikit.sikit yang aku kompius tu aku jeling.jeling tapi tak bukak buku tau.!)

+Your Question Finish Here+

"aik.?? apesal ada soalan yang sama dan ada........JAWAPAN.?!"

menggelabah aku selak balik kertas soalan tu.! aku pandang kertas class mate aku. damn.! memang ada jawapan.! aku terus bangun pergi kat table miss.

"Miss..soalan sampai sini je.?" tanya aku.~

"Yelah, nak saya tambah lagi ke.??" Perli Miss dengan rasa tak bersalah. haha

"Takde la, ada lagi ni. siap jawapan lagi.?!"

"Jawapan.?! Lah.?! Ishhh..~ awak ada tiru tak.??"

"Tak la.! Tak sempat. Boleh pulak saya tanya Miss, kalau tak..sempat kot tadi."

Miss tergelak. satu kelas kecoh. ada yang marah aku kerana hantar awal sangat sebab dorang nak kertas soalan aku. ada yang kata aku beruntung dan dorang semua selak kertas soalan masing.masing mengharapkan ada jawapan untuk dorang. hahaha aku first student yang keluar daripada kelas.!

bila difikirkan balik..walaupun agak teruk. ada jugak yang baiknya. huhuhu even aku dah kompom ilang 3markah.! damn.! (ego sangatkan.?? orang lain nanti dapat 100%..aku paling rendah. padan muka aku.!)



pssst : satu tabiat aku, aku jenis tak suka belek soalan dulu. aku akan terus buat sebab masa itu emas. jadi, memang aku tak perasan langsung yang last tu ada jawapan. hahaha hope miss percayakan aku.!

aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

8 ulasan:

kobEj0rdan~ berkata...

klu cmni maybe x salah kot:P
tp pernah ker ade org suke hari isnin.hehe mmg xde kot, org2 pelik je suke isnin:DD

nice blog anyway:) hopefully next monday jd monday y bek plak untuk kamo0!

visit mine k:) nazirulhazwanws.blogspot.com

ade gmbar baby saye!:)
follow me back:DD

Cik Yuki berkata...

kobejordan.
hahaha rmi ek benci isnin.?? lol.

tanks.~
will follow u later.~ huhu

jane berkata...

tk salah
aku ok jerk

miahahahahah

Cik Yuki berkata...

jane.
terbeekkk ar..hehehe

ML; Mohd Loqman berkata...

Miss Yuki,
part jd org pertama keluar kelas tu best.
Memang best sbb bleh buat org t'gamam.
Seriously, pernah t'jadi.

Part jwb test, I pun mcm tu gak.
Suka terus buat tanpa tgk soalan tu betul2 or baca soalan tu sekerat jalan je bila dh nampak point apa yg dia nak.

Haiyaaa.
Hari yg I tak suka bukan Monday tapi Friday.
Pelik kan.?

Cik Yuki berkata...

ML.
huhu mmg sy ske kuo kls awl. hahahaha
poyo kn.? kn.?

huhu friday.??
pelik r jugak. huhuhu

almascute berkata...

terbaekkkkkk!!
hahaha!!!

Cik Yuki berkata...

huhu ske almas.~