KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Rabu, 7 Julai 2010

(resah + gelisah) x (gembira + suka) = ..??

"sengal.! aku cinta bangat sama kamo0o.!" katanya bersungguh.sungguh.

"hoi.! gila apa.?!" kataku.

pelik kot, macam.macam aku fikir.

"dia ni ada buat salah ke.?" rasanya tak..! da lama kot tak bergayut dengan dia. jadi, takde la gaduh.gaduh.
"dia ni ada masalah ke.?" rasanya tak juga sebab hati aku tak susah. maknanya, dia takde masalah.
"dia ni betul ke tak.?" rasanya macam betul sebab dia ingat je esok ada exam.
"dia ni da...??" owh.! tidak.! tidak mungkin..!!!

tapi.

memang pelik der..

suhadah ni, bukan seorang yang jiwang taw. selama aku berkawan dengan dia, dia tak pernah cakap macam tu..(kalau dengan buah ati dia penah la kot) kalau aku menjiwang pun dia takde nye nak layan. dia gelak guling guling lagi ada la. tak pun dia menari macam spongebob buat tangan lembik tuh. huh.? apa dia cakap.?

ini ;

"sengal itik. ang rindu aku tak.? ang sayang aku tak.?" soalnya. aku pun dah gelak.gelak kehairanan. ape kes la minah ni.?!

"nek (nenek)..mak cik tanya ni, nek rindu mak cik tak.? sayang mak cik tak.?" tanya dia lagi. lebih enak bunyinya daripada bunyi soalan di atas.

"rindu la. sayang la." simple. ringkas tapi padat. haha

"banyak mana rindu.? banyak mana sayang.?"

"banyak la." sempoi an.? padahal dalam fikiran, aku da menari.nari macam si patrik star.

"hoi sengal.?! wa rindu giler ar kat lu. lama kot kita tak jumpa. bila dalam kereta, wa bising.bising marah lu (time ni wa da tacing tak hingat..dia marah wa) pastu lu diam je. selalunya wa yang cari pasal tapi lu yang pujuk wa, lu cakap sorry kat wa (o0o0o baru taw, selama ni dia dok kenakan aku. huh.)..." dia pun bebel.bebel, sumenya dia citer. dari A sampai Z. aku pulak tengah gelak.gelak...macam mimpi je der.

aku pun da lupa kot apa aku buat ngan dia. dia boleh ingat.?! perlu berjaga.jaga lepas ni..maknanya, apa yang kitorang buat sesama ada sentimental value..hahaha i like.~

tapi, seyes ar..dah bertahun kawan, first time dia jadi camni. aku dah hairan binti ajaib a/p magic. fikiran dah berBAU negatif ada..positif pun ada. aku sangka dia ni takde perasaan. ada rupanya. hahaha yela, aku memang tau pun dia sayang aku tapi yang aku tak tau, dia ingat sume yang aku buat dengan dia. huhuu sengal.~

pssst : aku rasa la..dia ni betul.betul da mabuk cinta kot dgn mamat tuttt tuh.? haha tak kisah la asalkan dia jangan buat aku nyanyi lagu im loner (wetoria) CNBLUE sudah.!! menangis aku.

aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

7 ulasan:

aben berkata...

pergh~
marabahaya nih...
wa sudah tepikii yg mukan2..
waa...very the...
lu sulah jd nenek owh haa?
wa talak sangka lorhh...
hohohoho...

kak...kalo c dia stakat syg sbg kwn x pa...jgn jd lain suda eh...
-hish..otak aku nih...18 sx...gilo la aku nih...-
maaf ye kak..maklum lah org bujang..byak merapu dr yg merapik...hahaha...
pa pe pon...trimas puji2 d blog.......sukses slalu

Cik Yuki berkata...

aben. sbb tu la wa ckp die gila. hahaha
die kwn bek wa r..

dia tengah senang hati..bio kn..
wa pn senang ati gak ble die hepi..

miss cute berkata...

sbnrnye....aku xphm ko bebel ape.hahaha

Cik Yuki berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Cik Yuki berkata...

miss cute..
hahahaa yeah.? gud.!

She is f.A.z.A berkata...

like ur story.. =)

Cik Yuki berkata...

hey faza..u like..i like too..tq ^_^