KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Sabtu, 2 April 2011

Review : World Invasion (TOLONG ! KELUARKAN AKU !)

Assalamualaikum . . hello there !


Haishhh ! Lama sudah aku tak tengok wayang . . huhu last movie yang aku tengok pun, Kembar Siang . . urmmm . . oke la . . standard citer melayu, so . . aku malas nak wat review tentang cerita tu sebab aku mempunyai satu perasaan sewaktu menonton cerita tu . . iaitu "Tolang ! Keluarkan aku !"

Tapi, kali ni . . aku minta dikeluarkan kerana sebab yang berbeza . .

Sebenarnya nak cerita kat korang tentang perasaan aku bila tonton movie World Invasion . . sememangnya aku rasa nak menangis yang teramat sangat . . aku jadi speechless ! Dalam hati aku asyik cakap perkara yang sama "Tolong ! Aku nak keluar daripada panggung ni !" Asyik berdebar - debar je !

Huh !

World Invasion ni, movie aksi terbaik yang pernah aku tonton ! Movie ni bawa kita ke dunia mereka, melalui cara camera tu shoot . . agak pening tapi bila kita betul - betul tonton . . memang rasa macam kita pun berada ditempat mereka . . Aku yang takut ! Dalam hati . . . "Lari dowh ! Lari cepat !"


Hero movie ni bijak . . biasa la an . . nama pun hero ! Tapi, sebelum dia memberikan sebuah kejayaan kepada penduduk bumi . . pastilah ada kisah duka an . . dia ni, pernah gagal sewaktu berkhidmat di pakistan dulu bila semua platun tentera dia mati . . so, cian kat dia sebab dipersalahkan . . cian kan ??

Alien yang datang nak kuasai lautan kat bumi tu pantas giler ! Pastu an, senjata dorang sama je . . kusut macam senjata alien dalam movie Skyline . . Pastu, siap ada punca jana kuasa yang menyebabkan lautan kat bumi ni semakin kering . . gila hebat an ??

Eh ?? Kalau korang nak rasa macam ada kat tempat peperangan sebenar, boleh la korang tonton movie ni . . terbaik der . . bawa tisu siap - siap ye bagi sesiapa yang agak penakut dan sensetif tentang semangat patriotik sebab korang akan menangis macam aku . . "Tolonglah ! Keluarkan aku !" (menjerit dalam hati sambil airmata bertakung dikelopak . . huhuhu)

Sayangilah lautan sebelum dicerobohi oleh musuh . . . tettttt . . . siaran tertunda . . ;)

aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

4 ulasan:

Manja (let it be my sweet name) berkata...

sayangilah alam


Pencuci Muka yang Korang Guna?

mummysyafie berkata...

akak plak baru tengok citer CUN last friday. citer ni tak done lagi nak tengok..nanti boleh la ajak geng opis layan kat GSC alamada tu

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

manja. u rite ! hihi

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

mummy. harus tonton cter ni mmg mantap abis ! kire besh r sbb ta tergantung n ad ending y baik..