KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Jumaat, 15 April 2011

BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT !

Assalamualaikum . . hello there !


Firstly, aku macam dah kecewa habis sebab ingat an dah terlambat nak join segmen ni tapi rupa - rupanya tidak ! Haha bahagia sungguh sebab melalui tajuk je . . aku dah minat sangat dengan segmen ni . . meh sini, masuk dalam dunia kebudak . . budakkan aku ni . . heee . .

Sebenarnya ada banyak hehee tapi dua cerita cukup la eh ?! Sebab kalau banyak - banyak memang sangat tak terpost nanti . .

KAREKTOR KARTUN YANG PALING MINAT :

Spongebob Squarepants

Aku sangat minat kartun ni . . sebab ada spongebob dan patrick star . . dorang ni saling menyokong antara satu sama lain sebagai sahabat baik . . paling aku tak boleh lupa, part spongebob nak korbankan dirinya yang kononnya akan dibunuh oleh pembunuh bersiri . . patrick kata "Saya takkan biarkan dia apa - apakan kawan baik saya !" lebih kurang camtu lah . . huhuhu spongebob ni inspirasi aku untuk menjadi kawan yang baik dan sudi backup segala kelemahan kawannya . .

You're Under Arrest

Suatu ketika dulu, aku memang gila anime . . sampai sekarang pun masih lagi cuma takde masa je nak tengok . . ni la anime yang paling aku giler sangat dulu ! Yang rambut panjang namenya Miyuki, beliau sangat lembut tapi seorang anggota polis yang bijak . . jangan sangka lembut ni tak gagah ye . . Yang berambut pendek tu pulak namanya Natsumi, sorang yang otak gila - gila dan agak kasar . . yelah, nama pun anggota polis . . dia ni kawan baik Miyuki . .

Perasan tak ? Miyuki tu nama samaran aku kat alam maya ni . . Cik Yuki . . heheee . .

KARTUN PALING TAK MINAT LANGSUNG NAK TENGOK :

Hagemaru

Memang mencarut - carut la aku tengok cerita ni . . aku tak faham betul apa yang dorang cuba sampaikan ?! taw la dorang ni family kedekut tapi agak - agak la . . banyak sifat - sifat negatif yang dorang tunjukkan . . honestly, cerita ni tak sesuai untuk tontonan kanak - kanak !

SUPERHERO . . AKU NAK JADI . .

Camne nak citer eh ?? Aku tak minat ar spiderman ke . . cicakman ke . . batman ke . . ape ke . . tapi an . . boleh tak kalau aku . . .

 Jadi ninja ?!

. . HEHEHEHE . .
OKE
OK
.
.

Lara Croft

Aku nak jadi orang sehebat Lara Croft sebab aku suka aksi ! Hahahaha memang takde kena mengena tapi kenyataannya . . semua watak - watak aksi adalah kegemarana aku dan I wanna be like them !

Tapi an . .

AKU STILL NAK JADI NINJA JUGAK !


aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

11 ulasan:

puteraduyong berkata...

nak jadi ninja gak...ninja yang beriman... :)

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

hehe sama !

Fuuyooh berkata...

salam kenal.. datang dari blog abg ben.. hehe

Cik Sue berkata...

dtg dr segmen En Ben..
salam perkenalan... =D

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

fuuyooh ! slm knl gk ~ hehe

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

cik sue. tenkiu ;)

fRaMe+LenSeS berkata...

style la jadi ninja.. hehe.. nak jugak.. aja la nadh. hehe

MakweGerrard berkata...

jln2 dr blog abg ben
wow jd ninja..`
=)

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

nadh . . jom2 jd ninja sme2 . . haha

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

awek ! jom jd ninja . . haha

afiqazizan berkata...

salam kenal dari segmen ben ashaari.

jom2..jadi ninja..hagemaru memang ramai tak suka..tak sesuai sgt2 untuk kanak-kanak.