KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Ahad, 13 September 2009

post ni sangat panjang ! kalo korang rajin, baca la. kalo x. komen ja..

tajuk pn da pnjg kan ? ehehehe

guys !
leh x aku nak merunggut ??

http://emo.huhiho.com

about my life and others !

http://emo.huhiho.com

hmm..
aku asyik terpikir, perlu ke aku membebel ? merunggut ? marah ? benci ? dan sebagainya ? adakalanya aku rasa sangat buang masa je keje2 yg aku akan buat ni. tapi, mungkin sbb aku ni seorang yg -ve (rasanya) jadi aku asyik upset jew..kecik ati la, cemburu la, itu la, ini la..hai rumitnya jadi CIK YUKI nih !! benggong !

http://emo.huhiho.com


pasal aku ,
aku adalah aku yg sgt sukar difahami. adakala. ok. selalunya. aku berfikir.
pe hal ko ni minah ?! mental ?! huh..memang aku lebih suka marahkan diri sendiri. (ok ke ?) sebabnya, aku rasa. Tuhan tu dah cukup adil menjadikan aku ni, manusia yg sempurna cuma aku je yg tak pernah menjadi insan yg sempurna.

pasal motivasi diri pulak,
aku ni suka baca buku motivasi tapi mcm xde motivasi dlm diri jew !

people always talk and talk. kalo bisu. aku rasa bosan pulak ! kalo banyak cakap. hati aku sakit. rasanya mungkin sikit lagi kat mental hospital.

they said ; ko ni tak guna la. buat apa pun tak betul !
they said ; ko ni lembab la..ape la yg ko tau ?!
they said ; anak tak guna la ko ni. ko penah ke berbakti dgn keluarga ko ?!
they said ; ko ni teruk sgt. perangai ko buruk !
they said ; ko ni tak leh ditegur la !
they said ; dah 20 tahun tapi kereta pun ayah yg bayar tiap2 bulan !
they said ; dah 20 tahun pun duit belanja ayah yg bagi !
they said ; dah 20 tahun pun makan mak bapak ko yg tanggung !
they said ; dah 20 tahun pun u are nothing ! barang sendiri pun orang lain belikan !
they said ; boros la ko ni !
they said ; mulut ko macam cibai la !
they said ; semua ko buat jadi barang tak guna !
they said ; ko ni penuh dgn alasan la !

dan banyak lagi (buat sakit hati je kalo aku bagitau korang banyak2)

korang rasa aku perlu bagi alasan ke ?
korang rasa apa yg aku buat tanpa alasan ?
korang rasa aku ni tak ikhlas ke dgn idup aku ?


they said...tapi aku membisu.

http://emo.huhiho.com


tapi...

dlm hati, sakit ditusuk2. asal aku menjawab. mulut aku macam cibai ! so , aku diam. biar dorang bising2. ikut rentak dorang sbb DORANG SANGAT AKU SAYANGI walaupun dorang selalu buat aku menangis. ok. aku rasa, aku pun kejam gak sebab kritik dorang and PERNAH buat DORANG NANGIS (kejam syial aku nih !)

apa yg aku nak sgt dorang tau. dorang buat aku rasa 20 YEARS OLD IS SUCK ! I HATE MY OLD NOW !

act, aku MARAH dgn DORANG. sampai hati dorang motivate aku macam ni. kerana dorang aku terperuk kat blog ni. kerana dorang aku asyik buat lawak bodoh je. kerana dorang aku dah takde kawan langsung ! kerana dorang, dunia realiti aku membosankan dan menghampakan. seronoknye dorang tengok aku macam ni..kenapa la dorang langsung tak beri aku peluang menjalani zaman remaja aku ?! kenapa ?! kenapa jadikan aku sesuatu yg tak bernilai pada dorang ?!

http://emo.huhiho.com


20 tahun ;
aku kosong. keje pun dah berenti. nak gi kelas pun, nanti pakai duit ayah aku. KOLEJ macam sial. PTPTN aku dorang guna untuk kepentingan diri ! kete kena isi minyak. meniaga tak jalan. apa pn xnampak. duit pn xpnah bg kat ibu ayah. SAH ! AKU MEMANG TAK GUNA ! betul la kata dorang.

http://emo.huhiho.com


WALAUPUN MACAM TU !
AKU BERJANJI !!!!


SUATU HARI NANTI ;

DORANG akan rasa yang dorang sgt memerlukan aku!
DORANG akan rasa yang aku sangat membantu !
DORANG akan rasa aku sangat berguna !
DORANG akan tahu yang bila aku tiada....DORANG AKAN RINDU...

pssss : DORANG tu bukanlah family aku. tapi org yg aku sayang dan dorang terlalu personal utk aku bagitau dgn lebih terperinci samada SEORANG atau RAMAI (sori)..hmmm...aku rasa malu pulak..mcm MENTAL je aku nih..uhuhu

TOLONG JANGAN GELAKKAN AKU !
F I N I S H

http://emo.huhiho.com

bait - bait kata : manusia sering menilai seseorang itu melalui luaran sahaja. segalanya berlaku tanpa kita sedar. INGAT ! pandangan keluarga terhadap kita tak sama dengan pandangan orang luar terhadap kita. hargailah mereka seadanya !


aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

12 ulasan:

Aben berkata...

mmmmm...kite pon ade gak kene cmtu...tp..wlau ape pon yg belaku...pikir kan yg positif...
hidup akan jd lbih bemakna kalo kite bejaya..

-ngahahaha..jln cite mcm sama..tp ade skit belainan..- (O_O)

pencacai najis kaya berkata...

aku boleh jadi kawan kau :)

Cik Yuki berkata...

aben ;
ko mmg memahami ! T_T

Cik Yuki berkata...

pecacai najis ;
aku nk kwn sgt dgn ko..tp knp ko kaya ??? aku bukan org kaya T_T

miskin cepat pstu aku kwn dgn ko ok !

vidadarisakura berkata...

aku dengan kau.2-2 kena sabar.haha

kimisai berkata...

dun wuri..setiap yg berlaku ada hikmahnya walaupun sebesar zaah shj...pasrah kan diri...kuat kan usaha..imgatlah DIA..

imHepPie berkata...

owhh umo 20 la besh..

rasa muda..
kelihatan muda..
jadi muda..

ahaks!!

Cik Yuki berkata...

viva :
aq sengal jd xphm sgt ahahaha :p

Cik Yuki berkata...

kimisai :
ko la kwn aq yg t'baik ! luv u !

Cik Yuki berkata...

imheppie :
yeke ? rasa mcm tua jew..uhuhu

Kazam berkata...

haha...pedulik ar dorang tu...pehal nak kecoh2 life ko...dorang dah cukup berjaya ke? kete bayar sendiri ke? rumah dah beli ke? dah ade kompeni sendiri ke? tapi...ko cube jadi insan berguna dan berjaya utk parent ko...ingatt...utk parent ko...bukan sebab "dorang2" tu....adioss...

Cik Yuki berkata...

tq Mr Kazam :)