KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Rabu, 2 September 2009

1st day pose !

Aduh ! Dah masuk hari ke 12. Aku baru nak citer pasal 1st day pose..adeh!


psss : rajin pulak nak menaip.

perhatian !


cerita ini diilhamkan oleh aku setelah aku membaca dan mengomen entri dalam blog cik ainee !

ini kisah benar ! ;

1 ari. budak cute bangun dari tido. bangun dgn sangat lambat ! pkul11.


budak cute : huh..aku kena service kete. Ngntok la~~~


dia pun pergi cuci muka kt toilet. Pastu lap muka. Pastu tengok muka kt cermin, cute!. Tukar baju dan seluar. Ikat rambut. amik kunci kete, purse, pakai spek. selesai !

dia pun melangkah dengan lemah longlai dan muka mengantuk. start enjin kereta dengan penuh lemah lembut dan kasih sayang. suka sangat !

drive...
drive...
drive...

sampai !


budak cute : huh ? ramainye orang ramai..hmm (cek purse) la! (tepuk dahi..) tak bawa duit la. RM10, duit upah pun tak cukup. balik la.

selepas membuat keputusan drastik. seperti biasa..

drive...
drive...
drive...

sampai...depan kedai runcit.


budak cute : lapo la ! mak aku tak masak pape pun pagi ni. kejam ! sampai hati dia biar aku tak bekpes!


dengan confident tanpa rasa segan, bersalah dan yakin yang berlevel high. budak cute pun melangkah masuk dengan gagah perkasa ke dalam kedai. seperti biasa, tempat peveret die. R..O..T..I (belek..belek..belek..)

budak cute : huh ? apesal dorang ni pandang2 aku ? takkan dorang tau yang aku tak mandi ?

kemudian, dia pun pandang jurujual berjantina perempuan yang asyik memandang die je. nak tanya tapi malu, nak sapa tapi segan, nak say hi tapi takot. muka jurujual tu garang. budak cute pun berdiri diam sejenak berfikir tentang kekurangan diri.


budak cute : ahh!! lantak la. aku terlalu cute kot. uhuhu


dengan selamba mak die, die terus ambil roti coklat dan bayar kat kaunter. jurukaunter itu berjantina perempuan dan cantik. kakak cantik tersenyum2. budak cute pun tersenyum.


budak cute : kenapa kak ?

kakak cantik : tak boleh puasa ye ?


budak cute membeliakkan matanya yang sepet. menelan air liur dan aksi terakhir..senyum kambing.


budak cute : takde la kak. saya puasa la. ni roti adik saya la.


cover budak cute.

sampai sekarang, pasti kakak cantik tertanya2. adakah adik budak cute dalam kereta ? mana adik budak cute ? betul ke budak cute puasa ?

yang pastinya, hari kedua puasa. budak cute ambil gula2 yang telah sedia ada dalam keretanya. kemudian, budak cute membuka balutan plastik gula2.


halimunan bernama : hei ! kau tak puasa ke ?!


disebabkan terkejut, gula2 yang on the way masuk kedalam mulut budak cute terlambung - mabung berterbangan di awangan dan menghilang. hebat budak cute ! gula2 tak masuk mulut tapi masuk kat saku swetternye.

pagi tadi, mak budak cute bebel2. gula2 dah cair dan binasa dikerjakan oleh kuncu2 Semut Hitam. sebagai denda, budak cute kena cuci baju..uhuhu



T A M A T

aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

2 ulasan:

Am berkata...

hehehe... siapakah budak cute itu...kim salam yyeak..
hahaha... am pun pernah ada kes camni.. mamai punya pasal..

Cik Yuki berkata...

bdk cute (bukan nama sebenar) tak mahu dirinya di publshkn..uhuhu masih malu agknya..

malu ooo... :p