KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Rabu, 2 Februari 2011

ini bukan cerita dongeng !

Assalamualaikum..tak jawab dosee..

Hai readers ! aku tak dapat nak blogwalking sejak minggu ni. aku sangat busy plus wimax slow macam siput pig ! oke..~ who's goes gathering last week ?! tahniah ! sebab aku tak pergi pun. T___T oke. sorry sebab tak pergi eh amal.! lama kot dia merajuk dengan aku ! huhuhuhu...hurmmmm...

oke. lupakan kisah lalu ! mulakan hidup yang baru. hahaha
Ini, ini ada sebuah cerita ! ;)

pada suatu tahun sebelum 2011.

pada ketika movie khurafat masih dlm pembikinan tetapi filem avatar tengah hangat dipasaran..bila wilayah biru mula menguasai Malaysia dengan sale celcom blackberry RM88 ! gila kentang !

namun, pada kala itu, aku seorang pemalas untuk beratur panjang ! oke ! aku tipu ! aku sayang duit RM88 tu haha di waktu, masa, saat, jam itu aku asyik membanggakan lagi mark zuckerberg dengan bersosial di laman so-sial beliau iaitu FB ataupun lebih pemes sebagai MukaBuku..

pergi kelas FB !
dalam kelas FB !
dlm bas FB !
turun bas FB !
keje FB !
lunch FB !
balik keje FB !
sebelum tidur FB !
makan sambil berFB !
segalanya FB !

kira, aku dan FB seperti isi dan kulit2nya. ya ! sangat tak mampu dipisahkan ! dan aku telah mempengaruhi ketagihan ini kepada Noor Suhadah, anak Rahmatullah. beliau marah aku "BOLEH TAK BENTI MEN FaceBook ?!" eleh ! pastu, beliau punya ketagih, kalah aku... ;( nak je aku pulak cakap macam tu..haha

 tapi.

JANGAN !

sebab kalau tak kerana ketagihan beliau, takde la aku bertemu dengan the hottie Nour Eira Edora ! hahaha sekarang ni lebih popular dengan nama Sara Aqila. katanya, ini nama sebenar..artiny, NEE bukan nama sebenar..cewahhh ! dah macam penulis berita at paper pulak ! hahaha

mula2. aku kenal dia. oke. she quite nice and also pretty but gila ke aku nak puji semua tu depan Noor Suhadah ?! memang aku gali lubang kubur sendiri la kan..haha btw, now..she don't care anymore. dah berjuta kali aku cakap. taik telinga pun dah cair kot ! haha

oke..jauh da menyimpang.
1st time she call me..on call kot ! tak ke kelu lidah ! otak pun rasa nak terkeluar ! punya la gugup aku dibuatnya..haha she told me that...she is couple with jejaka berkaca mata shahid ali ! oke..tipu aku tak terkejut. terkejut dan time tu rasa nak terjun bangunan ! gila ke ?! aku ingatkan dengan ehem..ehem.. hahaha btw, sweet couple hihi

another reason i like to being her cute sister *perasan pulak aku nih* adalah..RAHSIA ! erkkk ! no ! no ! takmo bagitau ! takmo ! ini rahsia negara. hanya aku je yang tahu..

by the highway... ;P

aku happy sebab kenal Sara Aqila. aku sebenarnya nak ada seorang kakak ! macam dah dapat ! hahaha suka gila ada orang care pasal aku..huhu sayang ?? sayang lah ! tapi aku tak tahu berjaya atau tak aku berdepan dengan beliau nanti ! gila ! aku ni dah la pemalu tahap kambing tak pernah mandi punye..aduhaiii.

beliau sekarang ada kat Dubai. kerja lah ! Human Resources Executive kat Nobu Atlantis Palm Jumeirah, Dubai. hahaha credit to her FB info ;P 
she is really pretty rite ! love u sis ! muaxxx !

aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

6 ulasan:

Taufiq Tiramisu berkata...

Dah ketagih fb ea?
Huisyy22..
hahaha

Sekamar Rindu berkata...

salam...

tq pada mark zuckerberg

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

taufiq.

dulu lah..skrg ni tak lg. haha

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

sekamar rindu.

yelahhh haha

dD Fabulous | sitekateki berkata...

tq sebab jengah2 blog dd...next time join k gath...leh kta jmpa...

Firdaus Kasim berkata...

takpe, nnti kalo fb dah tutup, blog lah pengganti yang baik