KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Ahad, 6 Februari 2011

aku bukan yang terbaik

assalamualaikum..tak jawab dosee..

hai guys. sorry lah. lama sudah tak update. sebenarnya aku memang busy dan selebihnya kebuntuan idea. Nak lepak kat Group Sahabat Blogger pun takde mood. mana nak ada mood kalau cuma online untuk setengah jam je ?!! mengikut purata julat, aku sentiasa online cuma bukan dalam tempoh yang lama. paling lama pun satu jam. huhuhu

oke. let's read my story for today.

i'm feel sad for my friend yang ada problem. so, aku tak tahu nak cakap apa. kalau ikutkan aku malas sangat nak masuk campur. bukan taknak peduli tapi aku taknak beliau salah anggap lagi. aduhai. aku tahu, aku bukan yang terbaik. aku cuba untuk buat yang terbaik tapi aku rasa apa aku buat semua sia - sia. dia tak perlukan aku. hm lagipun, dia dah cukup besar untuk tentukan hidup dia. masalah kecil tu, aku yakin dia boleh settlekan tanpa aku.

*honestly, aku takut if dia dalam kesedihan. aku sayang dia sangat !*

i'm feel empty and missing .. actually, dah kehilangan beliau lama sangat tapi what can i do ?? beliau ada life beliau sendiri. jadi, aku cuma boleh ada bila beliau perlukan aku sahaja. yup ! aku bahagia kalau beliau sentiasa memerlukan aku. kerana aku sentiasa memerlukan beliau.

*if kawan kau tu seorang yang bermasalah..kejamlah kau kalau nak cerita masalah kau kat dia rite ?? sebab kau akan sakit hati juga bila dia akan cakap kau mengarut..better kau diam and pretending happy. soalnya, sampai bila aku boleh berpura - pura ?!*


oke. need some advice. korang rasa, aku sebenarnya terlalu rindukan beliau ? aku tak boleh tatap gambar beliau lagi sebab, aku akan ada naluri nak text beliau je ! makneny, aku sedang mengganggu beliau hm ;( aku sedih bila dia cakap dia fedup dengan aku hmm..


i'm feel upset for my life. seperti yang aku katakan, aku bukan yang terbaik. aku tolong, tak tolong. aku keluar, tak keluar. aku makan, tak makan. pasti ada je complain yang aku dengar. even aku dah limitkan social life aku sampai seminggu berperap dalam rumah. still ada suara sumbang jugak ! hm sakit jiwa gak tapi malas nak ambil port.

today, i'm baking kek coklat kukus .. oke, aku sangat sibuk dengan family aku. so, aku rushing. so, busy. kira, memang busy. helping my ibu lah. then, hantar adik aku ke asrama dia. rushing balik rumah untuk buat cake and doing some housewife work..aku cuma tolong je. saya seorang yang rushing petang ni.


lastly, rushing tu jadi sia - sia. aku rasa, lebih baik tak payah rushing. aku punya lah risau tentang keadaan dia tiba - tiba dia oke dan nak pergi melepak. oke ! kat sini, aku kena faham yang dia bosan. tapi, dia kena faham jugak yang dia perlu cepat sihat supaya aku tak risau. dan tak keluar sebab hujan ! ;( siapa la aku untuk menegur kan ?


kerana..aku bukan yang terbaik..

aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

8 ulasan:

zynoe berkata...

saya pun sedih bila saya juga bukan yg terbaik utk situasi saya...

Biela Sapine berkata...

Jangan salahkan diri sendiri, chill. Jangan dengar kata orang ok

misz FaTiN berkata...

erm.. bukan senang utk kita memenuhi dan memahi kehendak seseorg.. erm...1 more thing, dbiasalah 2, bila ada dpn mata org akan buat xheran je, tp cuba b'jauhan dr dia. pasti akan ada rasa rindu di hatinya.

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

zynoe.

ssh nk jd y terbaik ;(

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

biela.

baiklah. tenkiu ;)

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

miss fatin.

hmm...baiklah..tenkiu.

cik bahulu oren berkata...

kita bkn yg terbaik
sbb kita tak sempurna
bkn kita je
semua org cmtu :)

Zue Cancer berkata...

anda di tag

http://onlymezue.blogspot.com/2011/02/contest-cuti-cuti-malaysia-niniezanie.html

jgn tak mkn...nnt lagi kurus. im here ok =)