KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Ahad, 26 Jun 2011

cerita weekend budak malas

Assalamualaikum . . hello there !

Mengantok !


Bila mengantok . . perasaan bercampur baur . . bangun taknak bangun . . mandi taknak mandi . . pergi taknak pergi . . serupa itu garfield yang gemok lagi pemalas bersantai dengan tonggek kat atas katil . . sumpah pemalas nauzubillah min zalik !

"Ayong . . bangun ! dah pukul berapa ni ?!"

erk ?! terkejot aku ! mata tak buka pun tapi telinga dok gagah mendengar . . tangan teraba - raba tanpa cahaya cinta cari baby bawah bantal . . takde ! relax . . ce cari bawah selimut . . takde ! relax lagi . . cari bawah onewsara . . takde ! BANGUN ! bukkk ! kepala terhantuk kat katil dua tingkat tuh . . sialan . . terbuka jelas sudah mataku . . ahh ! sakit kepala ta penting . . yang penting where is my baby ?! #eceh . .! speaking korea pepagi ^.~#

owhhh . . aku charge malam tadi . . lupa pulak . . erkk . . tengok jam kat dinding . . ?? DAMN ! pukul7.30 pagi kot !! agak lah hari minggu camni kena bangun pepagi jugak !! ahhhh !!! aku dah bangun solat tadi kn . . bagi la chance tidur sampai esok pagi ke . . erk ?! maksud aku . . sampai selepas pukul11 pun jadi lah . .

"Ayonggggggg !!!"

"Yeee . . yeee . . bangun dah ni . ." entah kenapa mata macam ada gam gajah je ! melangkah dengan penuh sopan, pi ambik towel . . tengok toilet, ada orang . . ayah mandi kot . . hehehehee *tersenyum macam setan* ada chance sambung tidur jap sementara tunggu ayah habis mandi . . #owhh ayah . . jika kamo menyayangi anakmu ini . . mandi la lama sikit#

"Katil tu jangan lupa kemas . . "

"Haaa . . tengah kemas ni . ." letak towel kat muka . . landing atas katil balik dengan wajah beriman *macam citer P.Ramlee*

"Ayong . . bangun la . . kemas umah ni . . nak basuh baju . . bla bla bla bla bla . ."

"Ye ibu . . kan ayah tengah mandi tu . ."

"Ayah kau dah sejam lebih keluar dari bilik air tu . . rambut dia pun dah kering . . bila kau nak bangun ?!"

ehhh ?! bukan aku baru nak landing ke tadi ?? mungkin aku bermimpi tadi. gagahkan badan bangun . . *zanggg* ayah keluar dari toilet dengan penuh berdedikasi . . cisss !! aku kena kencing dengan ibu pepagi nih !!! arghhhhh !!!


"Bangun la . . lap kipas . . lap cermin . . korang bukan nak bersama ngan ibu . ." (weh ! live kot ayat ni . . hahaa ye . . ibu ku syurga ku . .)

"Ayong !! mandi lah ! iron baju . . dah pukul berapa nih ?!"

erk ?! aku bukan ta mau bersamamu . . macam iklan digi tu . . sat lagi, kalau aku bersatu padu seperti molikul2 zarah . . berdarah lah . . cat rumah . . cat pagar . . tukar lampu . . pasang langsir . . dll . . ibu ku cerewet . . aku ada dua pilihan je . . kau tolong ibu kemas rumah dulu atau kau jangan keluar hari ni ?! selalunya aku tak tolong kemas pun aku dapat keluar . . camne ?? camni . .*tersenyum macam seth tan*

"adik . . aku bagi kau RM5 . . iron baju aku dan dua peket coklat nips ! extra 2 peket chipsmore more coklat more taste ?! apa macam ??"

hahahaa sebab tu la aku sayang beno dengan adik aku nih . . tu la untungnya jadi kakak heheee

"ah !! aku tak peduli . . chipsmore ke . . nips ke . . RM5 ke . . kau buat kerja kau sendiri ! banyak lagi kerja aku kau tahu tak ?! semua aku nak buat"

erkkk ?? -.-"

*dia membebel lebih panjang dari ibu*


1jam kemudian . .


"weh, kau tak keluar ke ??" budak demok ni ! banyak soal pulak . .

"Lambat dah . ."

"Eh ?! pergi la . . tapi dengan syarat . . belikan aku 'benda yang boleh dibuka dan terus makan' . ." *shining face*

sabar kai . . sabar .

"eh . . adik kan ikut perangai kakak . ." *shining face lagi*




#pemalas la tuh#







jup . . sweet pulak ibu ngan adk aku ni . . hahahahaa

aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

3 ulasan:

JIJI YU berkata...

hahaa..ibu ko spotim motim

fzikuz berkata...

haha.. kind of funny.. You have a lively beautiful family... ^^

mummysyafie berkata...

akak hujung minggu kalau tak gi mana pun mandi lepas kol 2ptg..hahahaha...

bukan malas kot, tapi jimat. ngeh..ngeh..