KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Jumaat, 2 Oktober 2009

Cik Yuki kena berkorban tapi korang kena tolong !!

korban ?? korban apakah ?? korban lembu kah ? kambing kah ? bukan ke hari raya korban lambat lagi ??

uhuhu

sebenarnya, raya tahun ni Cik Yuki menghadapi masalah kewangan yang sangat berat. OK ! bukan Cik Yuki tetapi ayah Cik Yuki..disebabkan kitorang sangat rapat, so..Cik Yuki kesian dan turut susah hati..

pepatah ; yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran (adakah betul pepatahku ini ?? ejaan ada betul ka ?? Cik Yuki tak pakai spek la sekarang !)

apakah kena mengena pepatah itu dengan KUKKAH ?? ahaha

ceritanya begini ;

Raya ke - 10, Cik Yuki keluar rumah ditemani oleh ayah. Cik Yuki decide untuk cari kerja dan Cik Yuki berminat untuk bekerja kat 7eleven atau nama saintifiknya 7e. Cik Yuki pun bersemangat la isi form kat setiap store 7e.

isi punya isi..temuduga pulak..

untuk pengetahuan semua, Cik Yuki ni seorang pelajar kolej yang terkemuka (terkemuka la sangat !) so, Cik Yuki ingat nak drop semester. Tapi, bila sampai kat admin dorang kata Cik Yuki kena bayar RM8++ jika drop kerana dah 4kali kelas start..bayangkan, nilai tu sama dengan 1bulan gaji yang Cik Yuki akan dapat ! alahai..teruk la Cik Yuki.

So,
Cik Yuki ambil tindakan drastik! tak jadi nak drop tapi cuma tukar time table je. Cik Yuki ambil part time.

Cik Yuki pulang ke rumah dengan hati yang senang..(nyanyi lagu kris allen)

suddenly !
Cik Yuki dapat call..

"Dik, esok boleh datang kerja tak ??"

Cik Yuki - "What ?!" *Owh tidak !!!

Singkatan kisah perbualan tadi, Cik Yuki tak diterima kerja part time..! melepas peluang Cik Yuki ! Geramnye !!!

Tapi,
Cik Yuki tak putus asa..!

Cik Yuki kena cepat fikirkan cara untuk dapatkan kerja supaya bulan ni Cik Yuki boleh bayar keta and kredit card !

Alhamdulillah !
Allah tu macam faham2 je. Cik Yuki teringatkan 5jam sebelumnya, Cik Yuki baca paper Metro dibahagian kerja kosong. Ada kerja kosong ! (ingat ! membaca itu rezeki ! ahaha)

Cik Yuki terus call En. Yang Berkenaan.

Alhamdulillah lagi !
En. Yang Berkenaan suruh Cik Yuki datang interview isnin ni (bersamaan 5 oktober 2009, pukul 1 ptg !) Mereka sedia terima jika Cik Yuki mahu kerja Part Time. (Lagipun, Cik Yuki berpengalaman bekerja di cafe2 nih !)

psss : Korang ! Cik Yuki sayang korang !! Korang tolong doakan Cik Yuki dapat perkerjaan nih ! dan tolong doakan Cik Yuki dapat tolong ayah Cik Yuki serta diri sendiri !!!

uhuhu

panjang sungguh entri Cik Yuki kali ni..

hope korang tak bosan sebab Cik Yuki tahu korang sayang Cik Yuki, banyak..banyak..banyakkkk sangat !! sebab Cik Yuki pun sayang korang sebanyak mana yang korang sayang Cik Yuki..


ehehehe Tergedik Sudah !
aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

6 ulasan:

Aben berkata...

uitss...bahaya tu..sayang sebagaimana org syg kat kte...
-kalo org tu syg gile..mcm mana?-

kami doa kan..semoga kamu dpt keje tu....
dan..xpyah nak drop2....susah sok ari...
amin...

:::wagonbiru::: berkata...

haduiii cik yuki...cik yuki..hohoho

kimisai berkata...

semua blogger syg sesama sendri...

Cik Yuki berkata...

aben !
ahahaha syg gile ? jgn la gile ehehe

Cik Yuki berkata...

wagonbiru. knp?
mcm xikhlas je? ehehe

Cik Yuki berkata...

kimisai.
syg gk ehehe