KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Ahad, 21 Jun 2009

selamat hari bapa ! !

aku anak ayah (dengan bangga) sejak kecil lagi aku mmg rapat dengan ayah aku. sangat rapat. ayah aku adalah idola aku. aku nak jadi macam die. walaupun die bukan seorang yang kaya dengan berjaya tapi bagi aku ayah aku sangat kaya dgn jati diri hidup die. if ada masalah, i'll talk to him..biasanye, hal2 pempuan pun aku tny kat die. cool! ayah aku boleh jawab dengan jayanya keh4 sayang ayah lor !

btw , 
hidup ni tak mudah. ayah aku datang ke KL tnp wang ringgit but now die mampu utk menyempurnakan setiap permintaan aku walaupun die sorang yg kedekut (susah gk permintaan aku nak tertunai) ahaha

AYAH..hmm..aku dengan ayah, aku tak tahu kalau2 kami serupa. tapi, tu la yg org cakap. aku igt lagi. dari kecil sampai sekarang, aku asyik terfikir nk jadi macam ayah.

bayangkan ; ayah repair motor, tgn die hitam..bdn peluh2 (tak pakai bj). aku jln kat ayah then aku ambil spanar, aku merepair..ye ! aku repair basikal, ayah repair motor. "apa yg rosak ?" tanya ayah.."rantai" aku menjawab selamba. ayah dan aku tersenyum. ahaha aku igt lagi.

ayah, die duduk mcm lelaki lain. sedikit membongkok. fuh! aku tgk dlm tv pon de yg duduk bongkok skit. so, aku bongkokkn badan aku bila duduk sebelah ayah. sampai skrg, menyesal tak sudah! ahaha

ayah, die berkebun. aku pun berkebun. peluh2. ayah bukak bju die gantung kt atas pokok. aku pun. ahaha weh! ape la..time tu umo aku baru 10 maa..xpe lg..ngan rambut macam ayah (sikat ke belakang), sape tau aku pompuan..jangan bising2 ma..ahaha

ayah, die kena gotong royong. bersihkan longkang kawasan perumahan ktorg. aku pun join. kat blakang, ibu aku bebel2 saje marah aku tak tolong die masak. ala, aku bukan tak nak tolong tapi tak reti bezakan sayur sawi dengan sayur bayam ahahaha

ayah, die repair komputer. aku pun join sekaki. tapi, aku cepat bosan kalo buat asyik tak jadi je. ayah relax je. ok, aku datang balik..aku main game kat sebelah ayah. ayah tengah repair PC. nasib baik.

ayah bertukang, aku pun join gak. sekarang aku lg expert dari ayah! ahaha 

aku jumpe result SPM ayah..gred I. ok la aku pun nak join sekaki la supaya jadi macam ayah ehehe perfect ! ! tapi tak cukup, then ayah kate. "takpe" what?? ibu aku dah bebel2. pempuan kan ? la la la

aku ngan ayah selalu lepak kt LOW YAT! our feveret place..la la la. dlu, evry weekend je mst ktorg gi sne bli brg komputer. PC aku POWER ! ayah yg ajar buat.

aku study dip it network. same dgn bidang kerja ayah. ehehe tapi, aku cute sikit dari ayah..la la la ayah panas baran la..aku pun..kalo ktorang gado kompom seminggu tak bertegur. huhu tu yg buat aku takleh duduk!!

aku mmg lebih rapat dengan ayah berbanding ibu. ibu dan aku jarang duduk untuk berborak walaupun itu yg aku impikan sejak kecil. uhuhu kan bagus kalo ibu tak membebel..uhuhu senang hidup aku. tapi, apa yg penting. aku masih makan bersuap! ibu suapkan..ahaha jangan jeles..

aku anak sulong dlm family tapi gaya anak bongsu. macam ne tu ? ? ahaha..lu pikir ar sndiri ! !



aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

2 ulasan:

sol berkata...

:) aku pun anak sulong gaye cm anak last :D kau sangat cool ngn bapak kau! suka aku baca :) besnye makan suap~

.v.a.n.e.L.L.a berkata...

HAHA.

ank branak yg hawttt.

weyh, dik o dik.

sy tagged anda!!

sila amik.

;))