KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Sabtu, 22 Oktober 2011

kenapa baik sangat ?

Assalamualaikum . . hello there !

Seperti yang ramai sedia maklum, telah aku war - war kan sebelum ni betapa DEMAM-nya aku . . sampaikan tahap aku tidur tak lena hampir seminggu . . aduh ! benci gila ! tapi, aku sendiri tak berapa suka makan ubat :(

| Tak suka ubat |

| Tak suka sakit |

Kat situ pun dah faham betapa menggedik aku ni. Lebih tahan berpura - pura sihat daripada kena makan ubat. Punca je kena marah selalu.

| 1 jam kemudian |

Aku memang camni, taip separuh, bw separuh. . haish !

Camni

Macam biasa, aku masih bekerja walaupun aku demam . . sebabnya, aku tak suka duduk rumah . . rasa lagi sakit kalau cuti . . baik aku kerja je . . tapi, kat office aku sesangat la tak bermaya . . ada la masa tertentu sampai aku tertidur kerana tahan sejuk dan rasa tak sedap badan . .

Kat office, Kak Ekin yang jaga aku . . dia dok membebel sebab aku susah nak makan ubat . . datang pulak penyelia aku, Ilah bawa ubat batok woods . . since dia pun demam jugak, so kira sharing is caring la kononnya . . aku tertewas disitu ! 

Aku makan ubat - hasil kerjasama Kak Ekin dan Ilah . . haish . . aku benci der ubat batok ! memang rasa sejuk je peparu aku ni . . menangis !

Pastu, sampai petang pulak aku tertidur lagi . . tetiba aku dah diselimutkan bagai - entah siapa yang selimutkan aku pun aku tak sedar . . dalam dok mamai - mamai datang pulak abangku, Aimi Fazril. 

"Ahh . . nak suruh aku minum air suam la nih" - bisik hati aku. Dah kalau dulu, time aku sakit ex-boyfe dok bising suh minum air bebanyak sebab tu la aku berfikir camtu.

Sebenarnya

Dia dan Ain masukkan panadol soluble dalam air tu !! HUH dapat la aku air berubat tu . . nak menangis ! tapi paksa juga minum . . entah bila dia pergi 7e pun aku tak tahu . . erk ! 

Penangan daripada u-ubat tersebut . . aku semakin pulih . . panas badan dah takde

CUMA

Batok tak hilang lagi !

Sakit dada ku | END |

Jadi, nampak tak ? betapa teruknya perangai aku bab makan ubat nih ? Huhu tolak sana sini, last dapat jugak . . kena makan ubat jugak . . btw, TERIMA KASIH kat semua yang care pasal aku tadi . . aku sayang korang sesangat, ikhlas dari hatiku . . terharu sangat 

Siti Nurul Ashikin - sian dia tadi membebel sebab adik dia ni degil sangat takmo makan ubat, sian dia pergi 7e belikan roti dan milo untuk adik dia walaupun adik dia takde selera (hargai sangat), sian dia sebab kena suap adik dia makan nasi supaya adik dia makan walaupun sikit (rasanya banyak kot aku makan tadi) TQ kakakku !

Jangan baik sangat dengan aku . . nanti aku berat hati nak tinggalkan semua orang T___T

Saat camni, aku tak sangka ramai yang berbuat baik dengan aku dan aku rasa bersalah sangat sebab susahkan mereka tadi . . TERIMA KASIH sekali lagi | BYE |


| Nuar bawa balik pil selsema bila dia tahu aku demam . . ceh ! ubat lagi ! haishhhh |



aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

2 ulasan:

sya fieqa berkata...

cik yuki xsht?
xjgn mls mkn ubt okeh...
xlmbt sht..
syafakallah, amin~

(^_~)

cik yuki berkata...

yup . . tq sya ^^