KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Selasa, 18 Oktober 2011

Cuti cuti Malaysia

Assalamualaikum . . hello there !

Jenuh aku memikirkan title yang sesuai tapi jelas kelihatan aku sangat kesempitan idea . . jadi, guna la idea Kak Leniy . . (amik daripada tittle album dalam facebook beliau)

Last week 9 - 14 Oktober . . aku, Kak Ekin, Kak Atie dan Kak Leniy telah pergi bercuti, berpoya - poya, berjimba - jimba setelah TIGA BULAN BEKERJA 7 HARI SEMINGGU TANPA CUTI ! hehe rajinkan kami ?? 

Selama seminggu kami melepak kat KELANTAN dan TERENGGANU . . sini den nak koba kat ekau sumo . . sekarang ni, den dah jatoh habis dah . . habis lah sobab den dah jatuh cinto kek TERENGGANU nih . . den dah bagitau ibu ayah den tak mau layie tinggal kek KL ni . . den nak stay kat TERENGGANU sano . . tapi (KL TERUS . . tak pandai cakap nogori sebenarnya . . haha lahir je kat sana) BERSYARAT . . 

"Ayong . . kau boleh keja dan stay kat sana tapi jangan kawin dengan orang sana . ." - Angah

"Awat ?!"

"Sebab jauh sangat . . " - Angah

"Ibu setuju !" - Ibu

"Iter pun setuju !" - Alang

"Ayah tak setuju . . kolot la korang anak beranak ni . ." - Ayah

"Ayong setuju dengan ayah !"

"Adik ikut je kau nak ke tak nak . . kau yang kawin . . " - Adik

" . . . . "

Ye ! Adik aku memang camtu ! hahaha

Adoi ! Dah TERceloteh panjang . . meh aku nak citer tentang kat sana . . hehe

Kak Ati dan aku yg FIRST melepak kat Pantai Irama Bachok.
Waktu ni, aku dan Kak Atie sedang selfish ! Excited weh ! Kat KL mana ada laut ! Haha kitorang tinggalkan Kak Ekin dan Kak Leniy pastu kitorang berjimba - jiba ditepi pantai . . baju pun tak tukar lagi weh !

HOBI - menconteng pasir
Disebabkan sampai dah petang, kitorang balik je rumah terus tidur tak ingat . . aku yang drive tapi dorang yang penat . . haha selalu camtu . . esoknya baru pergi menconteng pasir sambil pakai KAIN BATIK ! aku suka kerja gila ni ! hahaha tak payah usha pelik sangat boleh ?!

Ala . . lupa nama tempat ni -_-"
Dah tu, gi jejalan kat KB . . pergi Pasar Wakaf Che Yeh . . dan lain - lain . . banyak aktiviti kat KELANTAN yang best - best tapi aku tak dapat join ! -.-"

Hari Rabu . . wordless day . . haha dok melepak kat rumah . . AKTIVITI FAVORITE AKU !! yela, aku dah drive je sejak bekerja ni . . duduk rumah la paling heaven ! hehehehe suka sangat !

YANG PENTING aku dah menconteng kat setiap pantai yang aku berhenti ! HAHAHA

Hari Khamis, pepagi lagi lepas breakfast kami terus gerak ke TERENGGANU ... Aku excited kerana DUA SEBAB . . 

1. Highway ke TERENGGANU lalu tepi pantai . . sepanjang jalan kan ?! hahaha
2. Entah la . . rasa nak menjerit je sepanjang drive tu sebab excited sangat !

Sampai kat TERENGGANU je . . kitorang stop kat Pantai Batu Sepuloh (mungkin kot sebab tak tengok signboard pun time ni) . . TERUJA sangat sebab view dah la cantik pastu FIRST TIME tengok pasir putih dan air laut yang jernih weh !! *jakun*

Konon nak angkat Kak Atie campak kat laut
HAHAHA
Exicted berlari pergi ke persisiran pantai !
YEAY !
Dapat call :( *hate this moment*
baru nak enjoy jup . . hmm
Me with Kak Atie !
Kak Leniy, Kak Ekin dan Kak Atie !
SAYANG KORANG SEPENUH JIWA 
Kitorang stay 1 malam je kat TERENGGANU . . sedey ! Sebab aku tak expect pun TERENGGANU best ! Hahaha . . so, sampai je kat TERENGGANU kitorang pergi la melawat tempat sepatutnya yang menarik kat sana . . sumpah best !
Betulkan ?
Aku yang drive stabil lagi tapi orang lain yang penat
HAHAHA
AT MUZIUM TERENGGANU . .
Kak Ekin ni asyik nak geram je dengan aku HEHE 
Kak Atie dan Kak Leniy memang tak dapat dipisahkan
bagai pokok pinang dibelakang mereka HAHAHA 
Disebabkan kitorang tak puas berjalan, balik rumah . . mandi . . pastu kitorang keluar balik berjimba - jimba dengan jayanya . . cuma . . sayang - bateri camera lupa nak cas ! damn ! Aku memang akan beli bateri extra pasni ! hishhh !

SAYANG MEREKA !
tak lupa juga Kak Leniy <3

Yang Bertanggungjawab buat aku sedey malam tu
:(
Hanya Tuhan je yang tahu perasaan aku malam tu . . sedey sangat . . memang kalau takde dorang, aku akan menangis sekuat hati . . mungkin ini percutian yang terkahir kami . . lepas ni, masing - masing akan bawa haluan sendiri . . corak lukisan hidup sendiri . . sedey . . doa aku semoga dorang semua sentiasa gembira dan berjaya dalam hidup . . amin

THANKS SISTER'S
for make this happines moment in my life !
Perasaan aku, AKU TAKNAK BERPISAH DENGAN SESIAPA boleh ?! AKU NAK DORANG SELAMANYA BERSAMA AKU boleh ?! kalau la masa boleh berputar balik, aku nak dorang hadir dalam hidup aku sejak awal lagi . . 

Ini la percutian yang terindah dalam hidup aku . . saat aku tak rasa aku keseorangan atau ditinggalkan . . aku bahagia sangat waktu ni . . terima kasih Tuhan kerana menyayangi kami . .

TERIMA KASIH KAKAK KAKAK KU !
SAYANG KORANG !

aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

4 ulasan:

Addin berkata...

cantik nya alam semulajadi :) pemandangan tu !

d_tieah berkata...

1st of all, ku nak puji blog ni.. Tepati tema aku hitam--putih.. Cantik gila!!! Simple..

Wah, kemain dikau ek.. Bercuti manjang.. Nanti aku balik penang, singgah sebentar kat KL.. Mu bawak aku mearyau rayau buleh ka??????? Hahaha..

cik yuki berkata...

addin . . kan ?! hahaha best !

cik yuki berkata...

tieah . . no hal je . . ku da tny berkali - kali bila mu nk dtg kl tp ta jwb2 pn :(