KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Khamis, 26 Ogos 2010

fridge part II

aku mengONLINEkan diri yang bosan. alah, biasa la. house girl. hihii.

nak dipanjangkan cerita, adik bongsu aku..Mira, balik daripada sekolah lebih awal daripada biasa. eh.? dia tak sakit. cuma, balik sebelum pukul2. hihii. yelah, budak skema. balik sekolah lambat daripada student biasa lor. ceh.!

"kau minat kereta ni ke.?" soalan beliau merujuk kepada profile picture fb aku.

"ha'a..tapi, entah boleh je dapat.." yup, ayat aku selalu macam keling. urm.

"jangan macam tu.! kalau kau nak, go for it.! bila kita nak sesuatu, kita mesti dapatkan. kita perlu berusaha. susah macamana pun, kita mesti dapatkan apa yang kita nak.!" berkobar - kobar betul semangat budak ni. join sekali lah.

"yeah.! go girl.~" respond ku dengan bersemangat.

"go.!" balas mira.

aku tersenyum je. mira ke dapur. buka fridge. aku buat tak reti je, yelah bulan puasa. dia mesti kepanasan tu.

"ayong, agak agak lar, kau letak gambar fridge kat profile picture kau tu. yela, fridge ni dah nazak sangat aku tengok. atas je sejuk..bawah ni tak pun.mana tau, leh dapat fridge baru..." kata mira.

terkesima aku depan laptop.


nota kaki kanan : kalau nanti, profile picture aku tu gambar fridge..jangan la tanya kenapa ek.

aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

2 ulasan:

almas liyana berkata...

hahahah!!!
terkesima juge...
adei...

Cik Yuki berkata...

mcm2 adikku itu. hahaha