KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Khamis, 29 September 2011

Typical Days #4 Perkara yang dibenci

Assalamualaikum . . hello there !

Hye . . aku kat office . . 7.21 am . . punch 6.42 am . . macam biasa la kan . . tapi, still tak suka sebab jalan sesak seawal 6.20 am kat depan Pasar Borong Selayang . . "bila la dorang ni nak TERlewat bangun . . heaven sikit aku !"

Malam tadi, berangan nak start menulis balik . . 9.15 pm sampai rumah . . mandi . . solat isyak . . 9.40 pm siap . . on lappy . . terus keluar ambil alang balik kerja . . 10.10 pm sampai rumah . . off lappy . . 10.30 pm dah terbongkang atas katil ! so . . aku pun rasa macam tak bermotif je on and off lappy tu . . 

Pagi tadi, aku bangun macam biasa . . dah rasa lain macam . . err . . sebenarnya takde la lain sangat . . dah biasa dah rasa tu cuma aku dah dapat agak . . alergi naik la tuh . . haishhh ! rimas lor ! pepagi naik alergi that mean aku kena makan ubat or aku akan menanggung kegatalan sepanjang hari . .benci giler !!! tu la . . semalam teringin makan tomyam sangat kan ?! haishhhh !

So, pepagi buta lagi . . selepas solat subuh . . aku telan sebiji . . dan macam biasa la . . harus mengantok punya . . itu la yang aku tak tahan sangat . . apatah lagi, pepagi camni . . memang syok la kan . . dengan traffic pun slow je . . feel giler kalau tido ! 

Aku tetap gagahkan mata untuk bertahan sampai kat office . . mengantok seh ! apa lagi . . aku pelok bantal dan nyaris tertidur . . bw menyelamatkan aku . . damn ! benci giler telan ubat pepagi . . jangan harap la nak bertahan mata ni . . for sure 8.30 jup lagi aku tak boleh buat kerja ! hmmm . . 7e la jawapan paling tepat . .

Lately, aku ketagih kafein ! Lagi - lagi, sejak bulan lepas aku bekerja 7hari seminggu . . memang perlu ambil minuman mengandungi kafein . .

Dulu coke . . now kafein . . aduhai . .




# Rindu nak dengar suara jelita . . entah bila si jelita Sara Aqila nak call aku . . err . . jup ! entah bila pulak aku free nak angkat call die ?! hehehe oke . . sepatutnya, aku  yang kena curik masa  untuk on call dengan dia . . rindu !! 

tak sabar nak pergi kelantan mandi laut !! hahaha gampang ! takut air, ada hati nak mandi laut  #ceritagempak !

aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

6 ulasan:

d_tieah berkata...

Dah macam diari plak baca entri ni.. Takpe, aku gagahkan diri baca sampai habis.. Hahaha.. Sebab tu kalo hari bekerja aku jarang nak on lappy.. Terasa masa d umah tu pendek sangat.. Aku kadang2 balik kerja lepas mandi+solat, terus tidoooooooooooo.. Hahaha.. Takde nye nak makan malam kalo mata dah pejam.. :)

cik eijau berkata...

haha tahu pn . . hampir setiap hari aku on lappy tp at last, aku off balik . . demmm ! T__T

sekamar rindu berkata...

salam..

betnya gi kelantan tuuu..:)

Heidi Shafiq berkata...

masa aku kerja dulu setiap pagi minum nescafe.. cergas!

cik eijau berkata...

SR . . hehe yeke ?! dgr cter pn da tw beshh !

cik eijau berkata...

HS . . tu la tp ak ta lut r mnum nescafe nih . . haha