KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Rabu, 28 September 2011

Bila aku bersuara ..

Assalamualaikum .. hello there !

Lambat aku update pagi ni . . niat asal, memang takde idea nak update tapi bila dah ber-bw terus idea datang mencurah - curah . . lagi 10minit ! sempat ke aku update sebelum memulakan kerja ni ?! arghhh ! lantak la . . hehe belasah je . . boleh ?!

Hey guys . . untuk sesiapa yang kenal aku . . aku ni seorang yang banyak main . . tak serius dan jenis senang kena pijak . . aku akui tu . . aku jenis tak lantang bersuara . . tak berani ? hm . . aku lebih selesa tulis dalam dairi . . sebab aku rasa, bila terlalu bersuara (yang boleh dipublish untuk pembacaan ramai) akan mendatangkan satu masalah yang besar . . maka . . berlaku la sessi soal jawab . . itu la kelemahan aku !!

Aku pemalas . . malas nak melayan soklan bertimbun - timbun . . malas nak layan orang yang emosi piyet . . malas nak bertikam lidah . . aku akan penat dan paling teruk . . memakan diri aku sendiri sebab aku ni jenis memikir . . at last, aku jatuh sakit dan makan ubat . . demm !

Aku seorang yang menyendiri . . sebab aku sangat pentingkan kebebasan . . tapi, aku  dididik untuk menghargai kebebasan yang ada . . cuma, aku masih terikat dengan kebebasan bersuara . . semuanya kerana masalah diatas . . pemalas . .

Jadi, tolonglah jangan tegur apa yang aku nak buat . .

"fuyoo . . kai cucuk duit . . kaya . .kaya . . cek gaji la tuh . . gaji dah masuk ke ?"

Kau tahu gaji belum masuk kan ?? Motif tegur aku camtu ?! - "saja . . aku cuma ada RM10 yang tak boleh dikeluarkan . . saja nak tengok "

Mereka - ketawa dengan ayat perli . .

Sial !
aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

3 ulasan:

d_tieah berkata...

Aku pun pemalas.. Hahaha.. Nak buat lagu mana, dah malas kan.. Tapi bukan semua benda pun.. Hehehe.. Erm, kadang2 bersuara itu perlu jugak tapi berdiam pun elok jugak..

mummysyafie berkata...

akak pun malas nak jawab soklan yang takde kena mengena ngan hidup akak. tak sukerr...

sekamar rindu berkata...

update la selalu...:)