KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Khamis, 23 Disember 2010

tips mencari kawan sejati dekat dihati

oh sangat berkecamuk disini. *muka blur patrick star*

sepatutnya, aku celebrate new year ni dengan si skinny a.k.a makcik ataupun lebih femes sebagai Noor Suhadah. Anak kesayangan En.Rahmatullah.  memandangkan she the only ONE my bff. hehehe. tapi, ini kisah sedih. atas sebab aku ni seorang yang workerholic *konon* aku sangat sayang untuk meninggalkan kerja dan dalam masa yang sama sebenarnya aku sedang berusaha untuk ke Ipoh.! haha kerja gila kan.? nahhh..!!

walaupun jauh dimata tapi dekat dihati..katanya..haha

nahhh, memandangkan aku ni seorang yang suka merapu merepek. *bercita - cita nak bagi tips tak bertauliah kepada korang* sila jangan buat aku kecewa. baca la ekk *suara comel menggoda kononny* huhu

tips nak pilih kawan ;

1. kawan kau tu mestilah cantik dimata korang.! bukan cantik luaran ye tapi cantik dimata, artinya *dailog P.Ramlee* bila korang pandang kawan korang tu, dalam ati korang kata 'cantiknya kawan aku ni..' walaupun orang lain cakap die macam apon.! sila jangan dengar cakap orang lain.!

2. kawan yang sanggup cancel date dengan bf die sebab korang perlu an die disisi korang *agak kejam.! jangan try ni ekk..cian bf kawan korang. mengalah la selagi boleh tau.! demi kebahagian kawan korang gak. tak salah pun tunggu die abis date. esok kan ada...hahahaha.*

3. kawan yang akan buat kerja gila semata - mata nak buat korang epy. artinya *dailog P.Ramlee lagi* die sanggup ambil risiko berani mati buat surprise walaupun korang tak suka. dalam masa yang sama die sanggup berhabis duit semata - mata untuk korang *ingat.! duit tak boleh beli sebuah persahabatan yang abadi tau..*

4. kawan yang sentiasa ada. artinya, die nak bertafakur kat toilet ni..tapi disebabkan time tu korang dengan bermasalah sangat die pospone niat tu. borak dengan korang sampai habis kedit. *jangan lupa topup an die alik.! nanti marah bf die..huhu*

5. kawan yang tak berpura - pura. maksudnya, dia be honest dengan korang. dia tak suka dia cakap tak suka.! kalau dia tegur, jangan pulak korang tak terima. untuk kebaikkan gak sebabnya dia sayang kat korang *sila percaya.! dia sayang tapi ego nak bagitau.!*

6. kawan yang tau apa yang korang suka dan tak suka. yang korang suka, dia akan buat dan buat lagi. contohnya, aku suka makan daging masak merah yang tak berapa nak jadi tapi sedap gilak tu.! tiap kali dia masak lauk tu dia akan call aku *nekk.! makcik masak daging ari ni.!* memang berperasaan tegang aku ketika tu.!

paling penting !

7. kawan korang tu terima baik dan buruk korang. cover keburukkan korang. percaya kat korang. bukan percaya kat kata - kata orang. walaupun korang ni nonsense. sewel ataupun tak berapa nak normal. dia still terima korang seadanya. dan akan nasihat an korang dengan cara yang betul dan waras ;)

ok la. itu sahaja pun. buat masa ni, semua tu sangat berguna buat aku dan kebahagiaan aku hoho ini sebab la aku jadi se'chubby' gini. hati senangkan..huhu she the best and never replace..i love you ketat ketat makcik.!

aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

4 ulasan:

mummysyafie berkata...

betul..kena cari kawan yang boleh terima kita seadanya..

She is f.A.z.A berkata...

i already have my BFF... :)

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

mummysyafie ;

betul tu. hehehe

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

faza ;

best an..haha