KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Rabu, 11 November 2009

belajar untuk menghargai apa yang kita ada

wah! lamanya tak update. aku kat taman ni. dengan menggunakan celcom broadband setelah kecewa dengan maxis broadband bertemankan laptop kesayangan aku. Aku curi masa sikit untuk online.

Pagi ni,

Aku hantar ayah pergi kerja kemudian c'da pulak gi kolej die. C'da tinggal dengan aku buat masa ni. No hal la! Aku perlu ke kolej pulak lepas ni. adios! semalam aku redeem last week punya penat sampaikan hampir sehari suntuk aku mengantuk walaupun aku dah tidur untuk seketika tapi tak cukup. at last, aku bantai tidur dari pagi sampai petang! pastu aku bangun tidur, aku ambil ayah balik kerja. uhuhu

malam semalam,

aku merajuk dengan kawan baik aku. sue..! ehehe aku saja2 suka tengok dia menggelabah. Dia kuat membebel so aku panggil dia mak cik then dia panggil aku nenek sebab aku punya pelupa tahap gaban! ahaha nyanyuk!

aku baru je kehilangan seseorang..so, aku dalam keadaan kecewa. Thats why la aku asyik sibukkan diri aku dengan kerja demi mengubati kekecewaan tu.

tuhan sayang aku tau!

Dia bagi aku 2orang gantikan seorang. Bukan dua je tapi banyak dan berlambak - lambak !

pertama ;

Sue..sejak kehilangan tu, dia rapat dengan aku. Dia jaga aku bagai nak rak. Al-maklum la aku ni degil. so, die pun membebel la..bla bla bla walaupun dia jauh tapi aku rasa macam dia selalu ada. aku rasa macam dia selalu perhatikan aku. uhuhu

Cda..adik su. aku tak berapa sedar macamne die leh muncul dalam hidup aku. Al-maklum la aku ni pemalu. memang malu sangat tapi die pun sekutu kakak die. kang die mengadu kat kakak die mesti aku dapat mesej tacing pastu die call bebel - bebel. hah! padan muka aku..degil lagi.

kekawan lain...aku tak tahu la nak cakap macamne, dorang ni macam phm2 je masalah yang sedang aku alami. dorang call la, mesej la..uhuhu terharu...

so..
aku decide untuk menghargai apa yang aku ada supaya aku tak kehilangan lagi. jadi, aku akan kurangkan degil dan pecahkan batu kat kepala aku ni supaya dorang tak tinggalkan aku..uhuh

dak degil!


p/s : sue ngan cda mrh aku malas makan. aku tetap malas gak..uhuhu
aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

3 ulasan:

Aben berkata...

hak3...lamo x ngutuk2..
pekabo?
oh ye...
sjak bilo la kamu dok siok kat yg sorg tu?
x cite pong..
bla bla bla bla...bla bla
blur blur blur...
peace~ :-P

intanurulfateha (◡‿◡✿) berkata...

.wuu bestnye lepas taman!
.dpt cuci mate ;)

Cik Yuki berkata...

aben : siapa ? hahaa

intan : ngee~ best giler.hahaa