KOTAK FIKIRAN :

akan direnovate

Rabu, 5 Ogos 2009

masalah demi masalah. ape nak jadi..? lu pikir sendiri..! f**k

adeh! marahnye! uhuhu

(beristifar sebentar)


melihat kepada segala masalah yang berlaku. aku. seorang pelajar internet yang tegar. internet dengan aku dah macam adik beradik malah laptop aku pulak dah macam kembar aku (jenaka bodoh) oh ya, berbalik kepada niat asal. (serius) aku bukan nak bercerita tentang sesiapa ataupun berniat memperlagakan mana - mana pihak. aku sekadar membaca dan sebagai seorang yang gemar membaca membuatkan aku juga gemar berfikir dan membuat kesimpulan. Sama ada betul atau tidak...uhuhuhu

aku sering terserempak dengan kisah fuck indon, malingsial, atau apa pun yang berkaitan. Aku tak faham?! sememangnya sebagai rakyat malaysia (jati) aku seorang pencinta juga. jadi, semangat cintakan negara itu ada dan perasaan marah terhadap pencaci Malaysia pun ada sangat. Tapi, bila difikirkan balik kenapa mesti timbul isu ni..? aku tak faham kenapa mereka sangat membenci kita padahal aku rasa kita mengalu - alukan kedatangan mereka di sini..lihat je kat jalan chow kit. berlambak kaum dorang. "eh, xpe. biasalah malaysia memang macam ni..tak kisah la dorang nak lepak kat situ" then, central market pun tak kurangnya. kalau nak kata dorang kena tindas kat sini...?? abis tu, relax je jadi pemandu bas dan teksi kat sini. ade orang marah? takdekan?? kesimpulannye kat sini. korang2 yang terbaca tentang penghinaan yang mereka anugerahkan kepada kita sila la mengambil tindakkan 'buat pekak'. it much better couse yang buat anugerah special dengan memanggil kita maling ni dorang ni cuma pepandai je buat andaian sendiri dan suka sangat makan hasutan setan yang sengaja nak cari gadoh!
aku da puas baca komen dorang seyez aku marah sangat sebab apa yang dorang tuntut tak kena dengan logik dan kenapa kerajaan dorang takde buat kecoh pun..? adeh! aku de orang gaji dari indonesia. relax je. no hal pun. then kat kolej, kawan aku ramai daripada indonesia. cool huh dorang tu aku sonok kawan dengan dorang dan dorang sama pendapat dengan aku. sebab apa..? dorang pernah dan tinggal di Malaysia. Luv Malaysia.


*maling = pencuri

another topic is.....

rusuhan baru - baru ni. upset sangat. seyez aku malu pulak jadi orang melayu. apa yang orang luar akan fikir..?? huh! memang dorang ni tak fikir ke untuk lebih realistik dan matang..? aduh! seyez aku jadi segan dengan pelancong2 yang ada kat Malaysia ni. kenapa la mesti adakan rusuhan macam tu..? kenapa mesti nak buat perhimpunan harap kat tengah KL ni..? aduh! berkali - kali aduhai! aku tahu itu permainan politik dan sikap tidak bertanggungjawab sesetengah pihak dan aku bukanlah penyokong mana - mana ataupun ingin menunding jari pada sesiapa pun tapi........tolonglah! sedar sikit....ape la erti merdeka kalau pemikiran masih dijajah?

rasa sedih masih tak habis. yang mengejutkan student IPT yang ramai. aduh! sia2 mak ayah korang anta pergi belajar korang ikut perhimpunan haram.

baca la tentang perjuangan Aminuddin Baki. Dia adalah tokoh pelajar terbaik dalam parti yang diwujudkan dan bukanlah ikut someone yang jadi tokoh perhimpunan haram macam ni. Malu la sikit. ini ke adat kita..?

sekali lagi aku tegaskan. Aku Malu! aku lebih berbangga dengan tokoh melayu dahulu. dan sangat berbangga dengan pejuang - pejuang kemerdekaan yang dahulu.

*aku cucu pejuang kemerdekaan


aku suka membaca jadi aku menulis untuk membaca

Tiada ulasan: